2000, 2001, 2002 Doğumlular Ne Zaman Askere Gidecek? Ne Zaman Muayene Olacaklar?
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

2000, 2001, 2002 Doğumlular Ne Zaman Askere Gidecek? Ne Zaman Muayene Olacaklar?

2000, 2001, 2002 Doğumlular Ne Zaman Askere Gidecek? Ne Zaman Muayene Olacaklar?

Yüzyıllardır Türk devletleri için en kutsal görevlerden biri olarak kabul edilen askerlik vazifesi günümüzde de hala eskisi gibi önemini koruyor ve milyonlarca erkek vatandaş görev günlerinin gelmesiyle birlikte askeri birliklerine teslim olarak ve silah altına girerek vazifelerini yerine getiriyorlar. Her ne kadar yükseköğretim gören erkek sayısının artmasıyla askerliğe gitme yaşında önemli bir artış olsa da hala sayısı hiç de azımsanmayacak seviyede olan birçok vatandaş reşit olduktan sonraki ilk celp dönemlerinde askere gitmeyi tercih ediyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek nüfus kayıtlarında yazılı bulunan tarihe göre yaş hesaplaması gerçekleştirildiğinde yirmi yaşına girdiği senenin Ocak ayının ilk gününden başlamak kaydıyla 41 yaşına girdiği senenin Ocak ayının ilk gününde bitmesi koşuluyla en fazla 21 senelik bir askerlik çağı kapsamında değerlendirilir. Genelkurmay Başkanlığı tarafından belirlenen herhangi bir lüzum, Milli Savunma Bakanlığının vereceği herhangi bir teklif ya da Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla bu çağın süresi beş seneye kadar kısaltılabilir ya da uzatılabilir.

Askere Ne Zaman Gideceğim?

Eğer lise eğitimi tamamlanmışsa ve bu eğitimin ardından devam eden herhangi bir ön lisans, lisans ya da yüksek lisans eğitimi söz konusu değilse ve kişinin askerlik yapmasına mani olacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyorsa söz konusu vatandaşın yirmi yaşına girdiği ya da gireceği sene itibariyle askere gitme çağının geldiği belirtiliyor. Yani bir örnek üzerinden ilerlemek gerekirse aktif bir eğitim hayatı olmayan ve sağlık açısından uygun koşullara sahip olan 2000 doğumlu bir erkek vatandaş 2020 yılı itibariyle askerlik çağına girmiş ve askerlik vazifesini yapmak için uygun yaşa gelmiş demektir.

Eğer herhangi bir tecil işlemi yapılmazsa ilk olarak kişinin askerlik yoklaması gerçekleştirilir, daha sonra görev yapması gereken birlik belirlenir ve celp dönemlerinde bu birliğe teslim olarak askerlik vazifesine başlaması beklenir.

Askerlik Kağıdı Ne Zaman Gelir?

Askerlik muayene kağıtları artık evlere posta yoluyla iletilmiyor. Geçmiş dönemlerde askerlik çağı gelen kişinin ikametgahının kayıtlı olduğu adrese bir posta gönderilir ve postada belirtilen süreler içerisinde asker yoklamasını gerçekleştirmek üzere en yakın askeri birime gitmesi istenirdi.

  • Günümüzde askerlik durumuna ilişkin sorgulamaların yapılması için e-Devlet sistemi kullanılıyor. Eğer siz de askerlik durumunuza ilişkin sorgulama yapmak isterseniz ilk olarak bu bölümün altında paylaşmış olduğumuz linke tıklayın.

  • Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda “kimliğimi şimdi doğrula” butonuna tıklayarak giriş ekranına gelmeniz gerekiyor.

  • Giriş ekranına geldikten sonra uygun boşluklara sırasıyla T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girmelisiniz.
  • Eğer henüz bir e-Devlet şifresi temin etmediyseniz kimliğinizle beraber herhangi bir PTT ofisine giderek şifrenizin yer aldığı zarfı satın alabilirsiniz.
  • Dilerseniz e-Devlet şifresine alternatif olarak internet bankacılığı, mobil imza, T.C. kimlik kartı ya da elektronik imza seçeneklerinden birini kullanarak da giriş yapabilirsiniz.
  • Sizden istenen bilgileri girdikten sonra “sisteme giriş yap” butonuna tıklayın.

  • Belgenizi görüntüleyebilmek için yazılı olan uyarıları okuyup anladığınıza yönelik işaretlemeyi yaparak “devam et” butonuna tıklamanız gerekir. Bu işlemi yaparken durum belgesini bir gün içerisinde en fazla iki defa oluşturabileceğinizi unutmayın.

  • Eğer ad, soyad gibi bilgilerin yer aldığı ekrandaki veriler size aitse “yeni belge oluştur” yazısına tıklayabilirsiniz.

  • Sorgulama neticesinde ne zamana kadar askerlik işlemlerinden muaf olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Askerlik Durum Belgesi Sorgulayarak Ne Zaman Askere Gideceğinizi Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ!

Askere Hangi Dönemlerde Gidilir?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde askere alma işlemleri sene içerisinde dört celp dönemi halinde gerçekleşir. Yani her sene toplamda dört kez askere alma işlemleri yapılır. Askere alımlar her senenin Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında yapılır. Askerlik vakti gelmiş kişiler bu dört celp döneminden birinde birliğine teslim olmak zorundadır. Yani bir vatandaş istediği ayın istediği gününde askere gitmek gibi bir imkana sahip değildir, belirlenmiş olan bu dört celp döneminden hangisinde askere gitmek isteniyorsa o celp dönemine ilişkin son başvuru tarihinden önce askerlik şubesine gitmek ve burada gerekli muayenelerden geçip işlemleri tamamlamak gerekir.

2000 Doğumluların Celp Dönemleri Nasıl Olacak?

2000 senesinin herhangi bir gününde doğan kişiler, eğer herhangi bir tecil işlemi yaptırmazlarsa yani sağlık açısından uygun koşulda olurlarsa ve askerlik yapmalarına engel olacak aktif bir eğitim hayatları yoksa, 2020 senesi itibariyle askere gitme vakitleri gelmiş olur.

  • Şubat 2020 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: 30 Kasım 2019
  • Mayıs 2020 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: 29 Şubat 2020
  • Ağustos 2020 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2020
  • Kasım 2020 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: 31 Ağustos 2020 şeklinde olacaktır.

2001 Doğumluların Celp Dönemleri Nasıl Olacak?

2001 doğumlu vatandaşlar da uygun şartların bulunması ve eğitim ya da sağlık gibi engellerinin olmaması halinde 2021 yılı itibariyle askere gitmekle yükümlü olacaklardır.

  • Şubat 2021 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: 30 Kasım 2020
  • Mayıs 2021 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: 28 Şubat 2021
  • Ağustos 2021 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: 31 Mayıs 2021
  • Kasım 2021 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: 31 Ağustos 2021 şeklinde olacaktır.

2002 Doğumluların Celp Dönemleri Nasıl Olacak?

2002 senesinde doğan vatandaşlar ise 2022 yılı itibariyle askere gitmekle yükümlü olacaklardır. Vatandaşların askere alınması için eğitim ve sağlık gibi engellerinin bulunmuyor olması gerekir.

  • Şubat 2022 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: Kasım 2021
  • Mayıs 2022 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: Şubat 2022
  • Ağustos 2022 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: Mayıs 2022
  • Kasım 2022 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: Ağustos 2022 şeklinde olacaktır.

Son başvuru tarihinin kaçırılması halinde vatandaşlar bir sonraki celp döneminde askere gitmek durumunda kalırlar. Son başvuru tarihinin kaçırılmaması için bitiş tarihinden en az 15 gün önce işlemlerin yapılması daha sağlıklı olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Asker Bakaya, Yoklama Kaçağı Ne Demek? Kimlere Asker Kaçağı Denir? başlıklı makalemizde asker, asker bakaya ve asker yoklama kaçağı hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 89 YORUM
  1. İsa dedi ki:

    Selamın aleyküm reis ben 7 kasim 2021 de muayene yaptirdim yoklama islemlerini de Ekimde yaptim askerlik durum belgesinde de 03.02.2022 ye kadar askerlik ile ilişiğiniz yoktur diyor acaba ne zman gidecem ben yada hangi celpte bir yardımcı olurmsunz sizden ricam.

  2. İsa dedi ki:

    Selamın aleyküm reis ben 7 kasim 2021 de muayene yaptirdim yoklama islemlerini de Ekimde yaptim askerlik durum belgesinde de 03.02.2022 ye kadar askerlik ile ilişiğiniz yoktur diyor acaba ne zman gidecem ben yada hangi celpte bir yardımcı olurmsunz sizden ricam.

  3. Hüseyin dedi ki:

    1.11.2002 doğumluyum sadece muane oldum ve yoklama başvursu yaptım hizmet tercihi yapmadım bu gün 2.01.2022 ve hizmet tercihi yapmadım tercih yapmak istedigimde şu hata ile kaşılaştım ”01 Ocak 2022 – 30 Haziran 2022 dönemine ait bedelli askerlik bedeli belirli oluncaya kadar, Askerlik Hizmet Tercihi hizmeti geçici olarak kapatılmıştır. Bedelin belirlenmesini müteakip hizmet tekrar kullanıma açılacaktır.” şeklinde bir cevap aldım yapmadığım halede askere yolayacaklar mı bilmiyorum iyi mi kötü mü oldu bilmiyorum ben askerligi az da olsa erteleyip universite sınvaına girip üniversite bitiğinde gitmek istiyorum şu an ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz ?

  4. Yakup yiğitalp dedi ki:

    Abe ben Yakup yiğitalp 15.02.2002 doguumluyum askerlik muhanemi yaptım Araligin 20 de oldum askerlik durumum sınıflandırılyor diyor askerlik hizmet tercihten diyor ne zaman gidecem

  5. Yakup yiğitalp dedi ki:

    Abe ben Yakup yiğitalp 15.02.2002 ikiliyim askerlik muhanesi oldum Araligin 20 ne zaman beli olacak benimki

  6. Yakup yiğitalp dedi ki:

    Abe ben Yakup yiğitalp 15.02.2002 doguumluyum askerlik muhanemi yaptım Araligin 25 de oldum askerlik durumum sınıflandırılıyor diyor ne zaman gidecem

  7. İbrahim dedi ki:

    15.01.2002 dogumluyum nezamn yoklama olmam gerekiyor

  8. Hüseyin dedi ki:

    Admin benim herşeyim tamam şubat celbinde gideceğim ne zaman açıklanır

  9. Hüseyin demir dedi ki:

    Admin şuan herşeyim hazır bekliyorum subat celbinde gideceğim ne zaman belli olur

  10. Hüseyin özkan dedi ki:

    Site hata veriyor abi

  11. Hüseyin özkan dedi ki:

    Reisim kolay gelsin askerlik hizmet tercihi ne zman açıklanır şubat celbi için ve ve sevk tarihi başvurusu ne zaman yayınlanır

    1. Asker Noktası dedi ki:

      Şubat ayı celb dönemini vereceğim e devlet üzerinden kontrol edin. 30 kasıma kadar başvuru sürenizin olduğunu belirtmek istiyorum size Link : https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-askerlik-hizmet-tercih-islemleri?islem=hata

  12. Cengizhan dedi ki:

    Ben 2002 liyim ocakta muayene olmuştum mesaj geldi kasım 2021 sınıflandırma sevk e tabisiniz diyor ne zaman giderim

    1. Asker Noktası dedi ki:

      Merhaba https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-bakanligi linkine tıklayarak e devlet üzerinden askerlik durum belgesini görüntüleyerek ne zaman gideceğinize dair bilgiler yer almaktadır

  13. Hüseyin dedi ki:

    Reis sevk sürecini başlatmak istiyorum fakat her girdiğimde sevk donemi sona ermiştir yazıyor asal mns den takip edebilirsiniz diyor

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Hüseyin, Kasım celp döneminde silahaltına alınmak isteyen kişiler 31 Ağustos tarihine kadar sevk işlemlerini başlatıp tamamlamaları gerekmektedir. Tamamlamayanlar 2022 Şubat celbine kaldı. Şubat celbi için yeni sevk işlemi başvuruları önümüzdeki günlerde açılır.

  14. Mahmut dedi ki:

    Abi ben sevk herşeyimi halletim ve sevk başvurusunu başlatmak için giriyorum ama sev başvrusu sona ermiştir diyor 3 gündür

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Mahmut, Kasım celp döneminde silahaltına alınmak isteyen kişiler 31 Ağustos tarihine kadar sevk işlemlerini başlatıp tamamlamaları gerekmektedir. Sadece yoklama ve muayeneyi halletmişseniz yani askerlik hizmet tercihinizi de tamamlamadıysanız bütün sevk işlemleri tamamlanmış sayılmaz ve sistemden bu hatayı alırsınız.

      1. Mahmut dedi ki:

        Ne yapmam lazım herşeyimi halletim admin

        1. Admin Asker dedi ki:

          Bütün işlemleri tamamladığınız halde sistemde sevk kağıdınız gözükmüyorsa askerlik şubenize gidip durum hakkında bilgi talep edebilirsiniz. Ayrıca e-Devlet Çağrı Merkezi ALO 160 ile ya da +90 (0) 312 410 60 00 numarası ile de iletişime geçebilirsiniz.

  15. Emrah dedi ki:

    2001 doğumluyum adım Emrah askerlik yerim belli oldu Eylül 13 evrak alma başlangıç Eylül 15 evrak alma bitiş bn tam olarak ne yapmam lazım ne zaman giderim

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Emrah, Evrak alma başlangıç ve bitiş tarihleri askerlik görevinizi yapacağınız birliğinize katılmanız gereken ilk ve son günü ifade eder. Muhtemelen ihtiyaç sebebiyle Kasım celbine bırakılmamışsınız. En geç 15 Eylülde birliğinize katılmanız gerekmekte. E-devlet üzerinden ya da Askerlik şubenizden sevk kağıdınızı almayı unutmayın.

  16. Hüseyin dedi ki:

    Sevk başvurusu için girdim e devlete ama sona ermiştir yazıyor 31 ağustos değil mi başvuru tarihi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Hüseyin, Kasım celp döneminde silahaltına alınmak isteyen kişiler 31 Ağustos tarihine kadar sevk işlemlerini başlatıp tamamlamaları gerekmektedir. Sevk süreci 1 günde hallolacak bir süreç değildir. Bu sebeple sistem kapatılmış olabilir. Eğer yoklamanızı tamamladıysanız ve sadece Asal askerlik hizmet tercih işlemlerinizi yapmak için sisteme girmeye çalışıyorsanız gün içinde yeniden aktif olacaktır. Düzelmezse e-Devlet Çağrı Merkezi ALO 160 ile ya da +90 (0) 312 410 60 00 numarası ile iletişime geçebilirsiniz.

  17. Hüseyin Gazi dedi ki:

    Erken gitmek için ne yapa bilirim 23.07.2002 doğumluyum

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Hüseyin, 2002 doğumlu kişiler askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. Askeralma yönetmeliği’nin 26’ncı maddesi gereğince, askerlik şubesinden veya e-devlet’ten celp tercihi yapmanız gerekmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı göz önüne alınarak celp tercihleriniz değerlendirilecek ve celp tercihlerinizden birinde sınıflandırılarak askere alınacaksınız. Dilerseniz askerlik şubesine erken sevk için bir dilekçe vererek talepte bulunabilirsiniz. Erken sevk dilekçesi hakkında detaylı bilgilere Erken Sevk Dilekçesi adresinden ulaşabilirsiniz.

  18. Murat dedi ki:

    Ben 18 09 2002 liyim ne zaman muyane olabilirim lütfen birisi yazsın ne zaman muyane olacağımı

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Murat, 2002 doğumlu kişiler askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. 31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren sevk için işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

  19. Hüseyin dedi ki:

    Admin yine vaktini alcam ama kafamda bir soru var 31 ağustosta sevk işlemlerini baslatirsak yerimiz tahmini ne zaman açıklanır

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Hüseyin, Eğer Şubat celbinde askere alınırsanız 20-25 Ocak 2022 arası askerlik yerleri belli olur.

  20. Cengizhan dedi ki:

    Ben 22.01.2002 doğumluyum 16.01.2021 muayene oldum durum belgesi sorgulamada 01.05.2022 yazıyor acaba düşerim Şubat celp’e alırlarmı

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Cengizhan, 2002 doğumlu kişiler askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. Askeralma yönetmeliği’nin 26’ncı maddesi gereğince, askerlik şubesinden veya e-devlet’ten celp tercihi yapmanız gerekmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı göz önüne alınarak celp tercihleriniz değerlendirilecek ve celp tercihlerinizden birinde sınıflandırılarak askere alınacaksınız. Dilerseniz askerlik şubesine erken sevk için bir dilekçe vererek talepte bulunabilirsiniz. Erken sevk dilekçesi hakkında detaylı bilgilere Erken Sevk Dilekçesi adresinden ulaşabilirsiniz.

  21. Hüseyin dedi ki:

    31 ağustosta sevk işlemlerini kesin olarak başlata bilirmiyiz?

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Hüseyin, 2002 doğumlu kişiler askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. Bu sebeple 2002 doğumlular için belirttim o tarihi. 2002 doğumlular eğer 2022’nin Şubat celbinde askere gitmek istiyorsa 31 Ağustos-30 Kasım tarihleri arasında sevk işlemlerini başlatıp tamamlamaları gerekmektedir.

  22. Nihat dedi ki:

    Ben 15/09/2002 liyim ne zaman muyane olmam gerekir?

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Nihat, 2002 doğumlu kişiler askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. 31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren sevk için işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

  23. murat dedi ki:

    14 Ocak 2002 doğumluyum ne zaman giderim askere

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Murat, 2002 doğumlu kişiler askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. 31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren sevk için işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

  24. Batuhan dedi ki:

    24 10 2002 liyim üniversite okumak istiyorum ama muayene den sonra sınav a girebilir miyim vede hangi çelp de giderim askere

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Batuhan, 2002 doğumlular askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. Askerlik görevinizi yapıyorken dahi sınava girebilirsiniz. Sınav hakkınız engellenemez.

  25. Batuhan dedi ki:

    01.01.2002 doğumluyum muaynem herşeyim bitti Kasım celbine alınır mıyım

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Batuhan, 2002 doğumlular askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak.

  26. Ahmet polat dedi ki:

    13.05.2003 doğumluyum ne zaman giderim

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Ahmet, 2003 doğumlular askere 2023’ün Şubat celbinde alınmaya başlayacak.

  27. Mehmet dedi ki:

    15.02.2001 doğumluyum ne zaman askere giderim e devletten 28.07.2021 askerlikle ilişkisi yok diyor yoklama başvurusunu yaptım ama lütfen biri yardımcı olsun.

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Mehmet, 2001 doğumlu kişiler askere 2021’in Şubat celbinde alınmaya başladı. Askerlik yoklama işlemlerinizi bu yılın 1 Haziran tarihinden sonra başlattıysanız Kasım celbinde askere alınacaksınız.

  28. Özkan dedi ki:

    Admin 2004 mart 10 doğumluyum ne zaman giderim ?

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Özkan, 2004 doğumlu kişiler askere 2024’ün Şubat celbinde alınmaya başlayacak. 31 Ağustos 2023 tarihinden itibaren sevk için işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

  29. Bora dedi ki:

    01.08.2002 dogumluyum ne zaman giderim

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Bora, 2002 doğumlu kişiler askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. 31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren sevk için işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

  30. Ferhat dedi ki:

    04.12.2002 doğumluyum nezaman gideceğim askere

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Ferhat, 2002 doğumlu kişiler askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. 31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren sevk için işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

  31. İbrahim Halil otmar dedi ki:

    2001 temuz 31 doğumluyum muane oldum 4 ay eti ne zaman giderim ?

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba İbrahim, Yanlış anlamadıysam muayene olalı 4 ay oldu demişsiniz. Eğer 4 ay önce yani Şubat ayı içerisinde muayene olduysanız Mayıs celbinde askere gitmeniz gerekirdi. E-devlet üzerinden askerlik durumunuzu öğrenmelisiniz. Eğer muayene olduğunuz tarihi yanlış hatırlıyorsanız Şubat ayı içerisinde değil de Mart ayında muayene olduysanız Ağustos celbinde askere gideceksiniz.

  32. Ferhat dedi ki:

    20.08.2002 doğumluyum ne zaman muayene olurum acaba

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Ferhat, 2002 doğumlu kişiler askere 2022’nin Şubat celbinde alınmaya başlayacak. 31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren sevk için işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

  33. Yusuf dedi ki:

    2003 doğumlular ne zaman gidecek askere

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Yusuf, 2003 doğumlular askere 2023’ün Şubat celbinde alınmaya başlayacak.

  34. Atakan cin dedi ki:

    14.09.2002 doğumluyum zonguldak merkez askere kac celp döneminde giderim

  35. Samet dedi ki:

    01.01.2002 doğumluyu e-devlet üzerinden gerekenleri yaptırdım muayne oldum ne zmn giderim askere

  36. Mehmet dedi ki:

    15 01 2001 dogumluyum acaba askerlik belgem ne zaman gelir

  37. Mehmet dedi ki:

    15 01 2001 dogumluyum acaba agerlik belgem ne zaman gelir

  38. Kadir kaplan dedi ki:

    Ben 03.01.2002 doğumluyum askerlik celp kağıdı ne zaman belli olur ne zaman giderim askere

  39. Zeynep dedi ki:

    Merhaba asker veya jandarma olmak için lise mezunu şart mı ortaokul mezunuyum olmaz mı

  40. Ahmet duruk dedi ki:

    Muayene oldum nezaman yerim beli olur 01 01 2001 doğum tarihim

  41. muhammed dedi ki:

    Arkadaşlar ben 27.11.2002 dogumluguyum askerlik kağıdım ne zaman gelir

    1. Uygar Doğan dedi ki:

      kardeş daha dur biz gitmedik sıranı bekle 1 ocak 2021 de muayenen başlıyor askerlik kağıdı gelmiyor artık e devletten yoklama ol aile hekiminden muayeneni yaptır en sonda ise e devletten askerlik hizmet tercihini ver sonrada bekle 2022 celplerini

    2. Fatih dedi ki:

      2024 te anca gidersin sen

    3. Melih dedi ki:

      Asker kagıdı gelmez 2022 de gideceksin
      2021 de tecili bozdurcaksın sonra başvurcaksın

  42. MURAT dedi ki:

    18/03/2001 LİYİM MUANEMİ OLDUM SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR DİYOR NE ZAMAN ASKERE GİDEİRİM ?

    1. Melih dedi ki:

      E devlette çıkar kardeşim

  43. abdullah dedi ki:

    ben 10/06/2002 ne zaman giderim

  44. Eray dedi ki:

    16.06.2001 doğumluyum ilk muaynemi 10 ağustosta oldum tahimini ne zaman la çıkar askerligim

  45. Batuhan dedi ki:

    18/01/2001 doğumluyum tahmini muayenem gelmiş midir ve ne zaman askere giderim ?

    1. Uygar Doğan dedi ki:

      evet gelmiş e devletten yoklamanı yap sonra aile hekiminden muayene ol en sonda ise e devletten yada şubeden askerlik hizmet tercihi ver

  46. ilker dedi ki:

    20/11/2001 ne zaman oluyor acaba

  47. Osman dedi ki:

    Arkadaslar ben yurt disinda yasiyorum muayne icin türkiye mi gelmem gerekli ayrica 04.06.2001 dogumluyum asker ne zaman giderim tahmince?

  48. Hazar dedi ki:

    Ben 20 08 2001 doğumluyum şubat celp dönemi ni nasıl tercih edebilrim

  49. Savaş dedi ki:

    20/06/2001 doğumluyum muayne oldum edevlete baktım 01/05/2021 ‘e attı beni tarih güncelenirmi erkende gitmek istiyorum yardımcı olur musunuz lazım.

    1. Uygar Doğan dedi ki:

      Kuzen bende 01.01.2001 doğumluyum bende de aynı tarih var galiba o tarih değişmeyecek o tarih gerçek değil e devlette sıkıntı var ondan öyle olmuş sen muhtemelen temmuz 2021 de gideceksin celp tercihi vermediysen onu da ver ben verdim 1 ocak doğumluyum şubat 2021 e verdi benmkini muhtemel sevk tarihi 1 şubat 2021 yazıyor

      1. Oguzhan dedi ki:

        08.03.2001 muaynemi her seyimi oldum sonuclarimi nasil ogrenebilirim nasil bakalbilirim tarihime falan

  50. Ferhat dedi ki:

    2001/04/15 doğumluyum ne zaman muayene olurum birini bana yardımcı olsun

    1. Uygar Doğan dedi ki:

      31 aralık 2020 yılına kadar vaktin var nisan doğumlu olduğun için 2021 mayıs ayında askere gidersin ama mayıs celbi tercihini kaçırma mayıs celbi son başvuru tarihi 15 şubat ama sen yoklama yaptırınca tercihini de mayısa ver

  51. Bünyamin dedi ki:

    Ben 23.04.2001 yim ne zamn muayene olabilirm yardımcı olabilirmisiniz

    1. Uygar Doğan dedi ki:

      31.12.2020 yılına kadar vaktin var muayene için erken muayene olursan mayıs 2021 celbini kaçırmamış olursun. nisan doğumlu olduğun için seneye 23 nisanda 20 yaşına girip bir sonraki ay mayıs celbi ile birlikte askere gitmiş olursun.

  52. Azat dedi ki:

    Arakadaşlar ben 10.10.2001 doğumluyum ne zaman muayne olurum

    1. Uygar Doğan dedi ki:

      31.12.2020 tarihine kadar vaktin var ekim doğumlu olduğun için 10 ekim 2021 de 20 yaşına girecen kasım 2021 celbi ile de askere gidersin yoklama yaptıktan sonra da 21 ağustosa kadar da seneye kasım tercihini ver