Yedek Subaylar Ne Zaman Maaş Almaya Başlar?
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Yedek Subaylar Ne Zaman Maaş Almaya Başlar?

Yedek Subaylar Ne Zaman Maaş Almaya Başlar?

Asteğmenler, devlet memurluğu kapsamında değerlendirilir ve maaşları birçok kriter baz alınarak hesaplanır. Ödemeler şahsi hesaplarına yapılır. Bu bağlamda asteğmenler, kendilerine denk rütbedeki subaylarla aynı maaşı alırlar. Devlet memurlarının özlük haklarına bağlı olarak maaşlarına yapılan zam ile orantılı bir şekilde yedek subayların maaşlarına da zam uygulanır.

2019 Asteğmen Maaşları Ne Kadardır?

Yedek subaylar için belirlenen aylık bir maaş olmasına rağmen görev yaptıkları bölgeye, birliğe ve askerlerin medeni durumuna göre ücretleri değişiklik gösterir. 2019 yedek subay maaşı, ek ödemeler haricinde yaklaşık 5 bin TL civarındadır. Doğu Anadolu illerinde ve Kıbrıs’ta askerlik yapan kişilere değişen oranlarda tazminat eklendiği gibi, evli ve çocuklu olan askerlere de eş ile çocuk tazminatı adı altında tazminat ödemesi yapılır. Aynı zamanda havacı olarak görev yapan asteğmenlerin, diğer askerlere göre maaşlarına ek tazminat ödemesi eklenebilir.

Asteğmen rütbesindeki askerlerin daha önce bir devlet kurumunda memuriyet kadrosunda çalışan personel olmaları durumunda maaşları, kendi derece ve kademelerine göre düzenlenir.

ÖSYM tarafından düzenlenen MSÜ sınavlarında başarılı olup ilgili Harp Okullarından birinde eğitim almaya hak kazanan adaylar, subay olarak yetiştirilirler. Bunun yanı sıra üniversite mezunu adaylar da Türk Silahlı Kuvvetlerinin yedek subay ihtiyacı olması durumunda gerekli eğitimleri almalarının ardından asteğmen olabilirler. Bu adaylar mensup oldukları meslek gruplarına bakılmaksızın asteğmen maaşı alırlar.

Yedek subay maaşları ile alakalı daha detaylı bilgiye ulaşmak için: 2019 – Yedek Subay – Asteğmen Maaşları Ne Kadardır?

Asteğmen Maaşı Ne Zaman Ödenmeye Başlar?

Yedek subayların aldıkları maaşın başlangıç tarihi, mesleklere ve eğitim süresine göre belirlenir. Asteğmenlere eğitim gördükleri acemilik dönemi boyunca maaş verilmez. Bu kişiler sadece acemilik yaptıkları sürece boyunca askeri öğrenci maaşı alırlar. Bu ücret aylık 250 TL civarında olup öğrenci statüsündeki askerlerin anlaşmalı banka hesaplarına yatırılır. Acemiliğini bitirip birliğinde asteğmenlik görevine başlayan yükümlülere ise, başlangıç ayını takip eden ayla birlikte maaş ödemesi yapılmaya başlanır.

Askerliğini asteğmen olarak yapan kişiler, askerliğinin son 3 ayında terfi alabilir ve terfi aşamasından sonra teğmen olarak askerlik yapmaya başlayabilirler. Bu durumda bu kişilere terfi edilen ayı takip eden ayın başında teğmen maaşı ödenir.

Asteğmenler, “Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu” kapsamında memur statüsünde olduğundan, diğer tüm kamu personelleri gibi maaşlarını her ayın 15’inde alırlar.

Asteğmen Özlük Hakları Nelerdir?

  • Asteğmenler, erlerden farklı olarak mesai usulü ile çalışarak askerlik görevlerini yerine getirirler.
  • Çalışma süreleri genel olarak haftalık 40 saattir.
  • Tüm askeri personeller gibi 7 gün 24 saat esasına göre kendilerine belirlenen birlikte görev yaparlar.
  • Nöbet dışında sabah 08:30 ile akşam 17:30 saatleri arasında görevlendirildikleri birlik veya kışlada bulunmak zorundadırlar.
  • Garnizon dışına çıkmaları, garnizon komutanının emirleri doğrultusunda alınan izin ya da kararla mümkün olur.

Bir önceki yazımız olan Asteğmen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Asteğmen Olarak Askerde Kalmak başlıklı makalemizde asteğmen, asteğmen maaşları ve asteğmen maaşları ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.