AskerNoktasi.Com Soru-Cevap alanına hoş geldiniz. Üye olmadan soru sormak sürekli aynı soruların sorulması nedeniyle askıya alındı. Üye olmak için Tıklayınız..
0 oy
Be the first
66 gösterim
Konu dışı kategorisinde (13 puan) 1
Ben 2008 2009 arasi çürük belgesi aldım

Adana'da askere alım yerine gidigimde muabe sırasında ordaki yetkili komutana sağ kulağımda sıkıntı olduğunu bildirdigim halde bana bişe olmaz git askerlik görevini yao bitsin dedi ve Bursa Bilecik acemi birligine teslim olduktan sonra  bölük komutanı çağırıyor duymuyor kulağım ve dayak yedik yemin törenine kadar hem yürüyüş hem askeri eğitim görürken kualgindan dolayı çok sefer hakaret ve dayak yedik ve enson bölük komutanim istima alırken karşıda konuşma yaparken adımı söylemiş ve duymadım yanimdaki asker arkadasim isaret eti ve karşılık verdim emredin diye beni wc tarafına gitmemi söyledi ve bir ast subay ve bölük komutanim bizle sağlamı geciyorsun diyerek tekme tokat dövdüler ve sağ kulağından kal geldi benim kulağıma pamuk tikatak kanın geçmesini sağladım bir gün sonra revire giderek eskisehir askeri hastaneye gitim ve ordnda gataya gitim bölük komutanim e ast subay eyer bizi söylersen burda ne işkenceler görürsün diyerek teytir ediler bende gatada komutana askerden önce vardı dedim ve çürük alarak geri gönderildim evime ve öğünden beli iş bulamiyorum şimdi ssk dosyamı verdim kurula gönderilmiş asvunmamda askerden önce diye yazıyor askeri savunmamda sizce maaşa baglanirmiyim sonucu ne olur

Birde evdevlete giri yaptığımda 4c de böyle yazıyor (SGK Arşiv Pasif Kayıt[PASİF]) ne anlama geliyor

1 cevap

0 oy
Be the first
(5.1k puan) 3 5 8
Merhaba Ali,

Öncelikle geçmiş olsun. Rahatsızlığınız eğer askere gittikten sonra, askerde yaşadığınız bir olaydan dolayı olduysa tazminat alma hakkınız mevcut. Sizin rahatsızlığınız askerden önce de olduğu için tazminat alamazsınız. Zaten kendiniz beyan etmişsiniz rahatsızlığınızın askerden önce de olduğunu.

 Rahatsızlığınızın ne zaman oluştuğu fark etmeksizin engelli maaşı almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Aldığınız askerliğe elverişli değildir raporuna sebep olan haller engelli maaşı almanızı sağlayabilir. Eğer engelli maaşı almıyorsanız başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun için ön şart Engelli aylığından faydalanmak isteyen kişinin rapor oranı en az %40 olmalıdır. Sadece bu da yeterli değildir. Aynı zamanda engellinin çalışmaması veya emekli olmaması, nafaka bağlanmamış veya bağlanabilecek durumda olmaması ve hane içinde kişi başına düşen gelirinin muhtaçlık sınırının altında olması gerekmektedir.

Şartları taşıyorsanız engelli aylığı için ikametgâhınızın bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapıldıktan sonra değerlendirme yapılır. Başvuru en fazla 1 aya sonuçlanır.
Hoş geldiniz, Askernoktasi - Uzman Erbaş - Astusbay - Subay -Sözleşmeli Er sizlere sorularınızın diğer üyelerimiz tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.

3.1k soru

8.2k cevap

151 yorum

12.5k üye

En iyiler 03/2024
  1. 80Sumeyye

    839 puan

  2. jwemknn5

    40 puan

  3. tedyifu39

    40 puan

Kategoriler

11 Çevrimiçi Kullanıcı
1 Üye 10 Misafir
Bugünkü Ziyaretler : 2206
Dünkü Ziyaretler : 7214
Toplam Ziyaret : 9017396

İlgili sorular

0 oy
Be the first
0 cevap
17 Ağustos 2019 Konu dışı kategorisinde ibrahim000 (13 puan) 1 sordu
0 oy
Be the first
0 cevap
0 oy
Be the first
0 cevap
...