AskerNoktasi.Com Soru-Cevap alanına hoş geldiniz. Üye olmadan soru sormak sürekli aynı soruların sorulması nedeniyle askıya alındı. Üye olmak için Tıklayınız..
0 oy
Be the first
179 gösterim
Subay kategorisinde (14 puan) 1 2
MSÜ sınav sonucu ile barajı geçmek 2. Aşamada çağırılmaya yetiyor mu? Birde YKS puanı ile mi giriliyor Harp okullarına?

1 cevap

0 oy
Be the first
(5.1k puan) 3 5 8
seçti
 
En İyi Cevap

Merhaba Simge

Sorularınızın konusu çoğu kişi tarafından merak edilen bir konu olduğu için biraz ayrıntılı bilgilere yer vermek durumunda kalacağım.

SORU 1

MSÜ Sınav Sonucu ile Barajı Geçmek MSÜ 2. Aşamaya Çağırılmaya Yetiyor mu?

CEVAP

Adaylar MSÜ sınavına girebilmek için öncelikle 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girmeleri gerekmektedir. Harp Okulları için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan 2021-YKS TYT ile 2021- YKS Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) katılmış, 2021-YKS Sayısal ve Eşit Ağırlık Puan türünden MSÜ’nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmiş taban puan türünü almış olmak gereklidir. Yani Üniversite sınavından bakanlıkça belirlenen puanı alamayan kişiler MSÜ sınavına giremezler.

MSB tarafından belirlenecek olan taban puanı alamamış olan adayların, 2’nci seçim aşamalarına katılmış ve başarılı olmuş olsalar dahi taban puanını alamadıkları okul türü için askeri öğrenci adaylıkları sonlandırılır.

Tüm süreçlerdeki 1. Aşama; Başvuru, Yazılı Sınav (MSÜ Sınavı ve Tercih yapma Aşamalarını kapsar. Sınava girmeye hak kazandınız ve sınava girdiniz ise 2021-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra öncelik sırasına göre okul tercihlerinizi yaparsınız. Tercih yapmazsanız 2. Aşamaya geçemezsiniz. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

Başvurusu kabul edilen adaylar (Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek taban puanı veya daha yüksek puan alan adaylar) 2’nci seçim aşamalarına katılımı amacıyla çağrı yapılır. Böylece 2. Aşamaya (Evrak kontrolü, Fiziki değerlendirme vs.) geçilmiş olur. Yani MSÜ sınavına giren herkes 2. Aşamaya geçemez. Yalnızca zamanında başvuru yapıp başvurduğu okulun taban puanını geçebilenler 2. Aşamaya kabul edilir.

SORU 2

Harp Okullarına YKS Puanı ile mi Giriliyor?

CEVAP

Harp Okullarına girişte yalnızca Üniversite Sınavı Puanı dikkate alınmaz. Bu hususta birden çok puan rol oynamaktadır. Aşağıdaki puanların hepsi Harp Okullarına girişte önemlidir.

  • Üniversite Sınavı Puanı (Harp Okulları için 2021-YKS)
  • Fiziki Yeterlilik Testi Puanı,
  • Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için)
  • Mülakat Puanı

Tüm bu puanlar dikkate alınarak tek bir puan oluşturulur. Bu puana Aday Değerlendirme Puanı denir. Harp Okullarına Aday Değerlendirme Puanı ile girilir.

Aklınıza takılan bilgileri çekinmeden tekrar sorabilir veya Milli Savunma Üniversitesi Hakkında Detaylı Bilgi adresinden MSÜ Bölümleri ve alım süreci hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. (Sayfadaki taban puanlar önceki yıllara aittir)

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hoş geldiniz, Askernoktasi - Uzman Erbaş - Astusbay - Subay -Sözleşmeli Er sizlere sorularınızın diğer üyelerimiz tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.

3.1k soru

8.2k cevap

151 yorum

12.7k üye

En iyiler 04/2024
  1. 80Sumeyye

    839 puan

  2. jwemknn5

    40 puan

  3. tedyifu39

    40 puan

Kategoriler

16 Çevrimiçi Kullanıcı
0 Üye 16 Misafir
Bugünkü Ziyaretler : 7391
Dünkü Ziyaretler : 6414
Toplam Ziyaret : 9142067

İlgili sorular

0 oy
Be the first
0 cevap
15 Temmuz 2020 Subay kategorisinde salmastra22 (13 puan) 1 sordu
0 oy
Be the first
1 cevap
0 oy
Be the first
0 cevap
0 oy
Be the first
0 cevap
...