POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Polis Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Polis Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Polis Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen POMEM sınavına dair başvurular başladı. Polis olma hayali kuran vatandaşlar nasıl başvuru yapabileceklerine dair araştırmalara başladılar. Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine alınacak adayların başvuru, seçme ve değerlendirme sınavlarının kapsamı ve detayları Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği kapsamında hazırlanan sınav kılavuzunda yayımladı. Peki POMEM başvurusu nasıl yapılır? POMEM başvuru şartları nelerdir? Başvuru sırasında adaylar ne kadar başvuru ücreti öder? POMEM başvuruları hangi tarihler arasında yapılabilir? POMEM başvuru numarası adaylar için önemli midir? İşte POMEM başvurularına dair merak edilen tüm detaylar…

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Başvuru, Seçme ve Değerlendirme Sınavı (POMEM) kılavuzunda; başvuru şartları, adaylarda aranan nitelikler, merkezlere alınacak öğrenci sayısı, başvuruda istenen belgeler, başvuru ücreti ve ücreti yatırma tarihleri, ön başvuru ve sınav tarihleri, sınav esasları, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve ilan edilmesine dair bilgiler belirtilmiştir. Adayların başvuru süresinde bu kılavuzdaki adımları dikkatli bir şekilde okuyarak eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri gerekir. POMEM’lere alınacak adaylar için hazırlanan kılavuzda yer alan kurallarda herhangi bir değişiklik olması durumunda yapılan güncellemeler, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası üzerinden duyurulacaktır.

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

POMEM sınavına ön başvurular, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası üzerinden adayın E-devlet şifresi ile giriş yapmasıyla birlikte ilgili alanların aday tarafından doğru bir şekilde doldurulmasıyla gerçekleştirilir. Adayların belirlenen tarihler arasında ön başvurularını yapmaları gerekir. Sayfanın en altında adaylara, “lütfen kaydediniz” ibaresinin yer aldığı POMEM başvuru numarası yer alır. Bu numara, mülakat sırasında ya da sınav aşamasında adaylardan istenmez ancak güvenlik önemi amacıyla adaylara iletilir. Adayın herhangi bir problemle karşılaşması durumunda POMEM’e bu numara üzerinden itiraz taleplerini iletmesi mümkün olur.

POMEM sınavına girecek adaylar ön başvuru aşamasını tamamladıktan sonra,  şahsen başvuru, evrak teslimi ve aday değerlendirme süreçlerinin tarihleri yine Polis Akademisi Başkanlığının resmi web sitesinden ilan edilir. Adaylar, hangi tarihte ve nerede sınava katılacaklarını bu sayfa üzerinden öğrenebilirler.

POMEM Sınav Ücreti Ne Kadardır?

Ön başvurularını yapmadan önce adayların, sınav başvuru ücreti olan 130 TL’yi Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi /Ankara “24. Dönem POMEM giriş sınavı” isimli hesaba yatırmaları gerekir.  Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından yatırılabilir. Diğer bankalardan işlem yapılması söz konusu değildir.

Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya gazi olanların eş veya çocukları sınav ücreti ödemeden başvurularını yapabilirler.

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

POMEM’lere başvuru yapmak isteyen adayların Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen adaylarda aranılan kriterlere uygunluk göstermeleri lazımdır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Önlinans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumundan mezun olmak
  • KPSS’de bakanlıkça belirlenen taban puan veya üzerinde puan almış olmak
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu olmak

POMEM Başvurusunda Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

İnternetten ön başvuru yapan ve şahsen başvuru ve sınav için çağrılan adayların getirmesi gereken belgeler kılavuzda belirtilmiştir:

  • T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı
  • Sınav başvuru dilekçesi
  • Aday sağlık bilgi formu
  • Adayların fiziki yeterlilik sınavı parkuruna katılmasına engel sağlık probleminin bulunmadığına dair beyanı
  • Mezun olduğu üniversite tarafından YÖK sistemine işlenmemiş olan adaylar diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi (Diğer adaylar mezuniyetine ilişkin herhangi bir belge getirmeyecektir.)
  • Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf
  • Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları
  • Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi
  • Sınav giriş belgesi

Bir önceki yazımız olan 24. Dönem POMEM Kadın Polis Alımı Şartları Nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.