Manisa 2. Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburu Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Manisa 2. Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburu Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu

Manisa 2. Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburu Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu

Ülkemizde ulaştırma personeli olarak görev yapmaları amacıyla asker yetiştiren iki birlik bulunuyor. Bunlardan biri Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi iken diğeri ise Manisa Alaşehir 2. Ulaştırma Eğitim Taburudur.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinin 5,5 km kuzey tarafında yer alan Manisa 2. Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Komutanlığında eğitim gören acemi erler, tecrübeli komutanlar tarafından yüksek bir disiplin çerçevesinde çeşitli eğitimlere tabi tutulurlar.

Manisa 2. Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburu Usta Birliğine Nereye Gönderir?

Acemi eğitimini burada tamamlayan askerler usta birliği eğitimi için genel olarak Kıbrıs’a gönderiliyorlar. Bununla birlikte acemi erlerin ülkenin herhangi bir bölgesine de dağıtımı gerçekleşebilir. Önceki dönemde gerçekleşen dağıtımlar doğrultusunda askerlerin çoğunlukla Balıkesir, İzmir, İstanbul, Ankara, Van ve Hakkari’ye gönderildiğini söylemek mümkünken bazı askerler ise usta birliği eğitimi için Alaşehir’de kalırlar.

Birlik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Birliğe geldikleri ilk gün askerlere bot, askeri kamuflaj, çorap, iç çamaşırı, diş macunu, diş fırçası, eldiven, terlik, spor ayakkabısı, kirli ve temiz kıyafet torbası gibi tüm ihtiyaçları veriliyor. 

Askerlerin nakit ihtiyaçlarını gidermesi için kışla içerisinde bankamatikler bulunuyor. Askerlerin aileleri ve yakınları ile iletişim kurabilmeleri için bütün bölüklerde yeterli sayıda ankesörlü telefon mevcut. Ankesörlü telefon kartları bütün bölüklerde bulunan kantinlerden satın alınabiliyor.

Askerlerin zamanının çoğu eğitim alanında geçiyor. Sabah 7.30’da eğitim başlıyor. Askerler bu eğitimde uygun adım yürüyüş ve tören yürüyüşü öğreniyorlar. En zorlayan ve önemli olanı ise tören yürüyüşü, çünkü bu eğitimi başarıyla tamamlayamayan askerler acemi birliği bittiğinde geçit töreninde yürüyemiyorlar ve yemin edemiyorlar.

Ayrıca askerler buradaki acemi birliği eğitiminde tüfekli eğitimler de alıyorlar. Piyade tüfeği G3’ü söküp parçalara ayırıp takmayı ve bakımını yapmayı öğreniyorlar. Acemiliğin son haftasında da atış eğitimi oluyor ve askerler 9 tane atış yapıyorlar.

Askerler saat 16.30’a kadar eğitim alanında kalıyorlar. Eğitimler sırasında 10 dakikalık aralar oluyor. Bu verilen aralarda askerler, eğitim alanının arkasında bulunan kantinden; tatlı, poğaça ve meyve suyu gibi atıştırmalıklar alabiliyorlar.

Ayrıca birlik içerisinde birçok yerde çay, kahve, kola ve meyve suyu veren otomatlar bulunuyor. Askerler kendilerine verilen Ziraat Asker Kartı ile bu otomatlardan faydalanabiliyor. Ayrıca asker maaşları da bu karta yatıyor.

Birlik içerisinde ziyaretçi parkı bulunuyor. Hafta sonu 9:00 – 16:00 arasında askerlerin aileleri, akrabaları ya da arkadaşları ziyarete gelebiliyor. 

Pazartesi günleri ise genel banyo günü ve banyoya 50 kişilik gruplar halinde gidiliyor. Her asker için banyo süresi 15 dakika ve 15 dakika içinde soyunup duş almak gerekiyor. Çünkü 15 dakika sonra sıcak su otomatik kesilip sadece soğuk su akıyor. Ayrıca hafta içi sabah 05:00 – 07:00 arasında askerler, isterlerse ihtiyaç banyosu yapabiliyor.

Manisa 2. Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburuna Nasıl Gidilir?

Manisa Alaşehir ilçesine ulaşmak isteyen askerler özel araç, otobüs ya da tren seçeneklerinden birini tercih edebilirler.

Özel araç ile ulaşım: Manisa Alaşehir ilçesine özel araç ile ulaşmak isteyen askerlerin;

  • İzmir’e 153 km,
  • Ankaraya 550 km,
  • İstanbul’a 570 km
  • Denizli’ye 98 km,
  • Uşak’a 130 km yol mesafesi kat etmeleri gerekiyor.

Otobüs ile ulaşım: Alaşehir’e ulaşmak isteyen askerlerin önce Manisa Otogarı’na gelmeleri gerekiyor. Manisa’ya hemen hemen her ilden direkt otobüs seferi bulunuyor. Askerlerin otogardan Alaşehir’e ilçe otobüsleri ile yaklaşık 1,5 saat daha yolculuk yapmaları gerekiyor. Ulaşım yaklaşık olarak;

  • İzmir’den 1 saat 30 dakika,
  • Ankara’dan 6 saat 40 dakika,
  • İstanbul’dan 7 saat,
  • Denizli’den 1 saat 20 dakika,
  • Uşak’tan 1 saat 40 dakika sürüyor.

Alaşehir Otogar iletişim numarası: 0 236 653 19 47

Demir yolu ile ulaşım: Manisa’nın Alaşehir ilçesine sadece Uşak ve İzmir illerinden gelecek olan askerler tren ile ulaşım sağlayabilir.

Alaşehir Tren İstasyonu iletişim numarası: 0 236 653 11 14

Uçak ile ulaşım: Manisa’ya direkt uçak seferi bulunmuyor ama askerler uçakla İzmir’e ulaşabilir, İzmir’den de Manisa’ya otobüsle geçiş yapabilirler. İzmir’den Manisa’ya sürekli otobüs seferi bulunuyor.

Alaşehir’e ulaşan askerlerin 2. Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburuna ulaşması oldukça kolay. Birlik Alaşehir’in merkezi konumunda yer alıyor. Genellikle asker kabul zamanlarında otogar ve tren garı çevresinde askeri inzibatlar görevli oluyor ve devriye geziyorlar. Askeri inzibatlara birliğe teslim olmak istediğini söyleyen askerler birliğine götürülüyorlar.

Manisa 2. Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburu İletişim Bilgileri:

Adres: Eğitim Alay Komutanlığı Alaşehir/Manisa

  • Telefon Numarası: 0 236 653 00 11-13
  • Fax: 0 236 653 00 17

Bir önceki yazımız olan Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu başlıklı makalemizde 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı ve Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı iletişim bilgileri hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.