Kışlaya Sokulması Yasak Olan Eşyalar Nelerdir? Nelere Dikkat Edilmeli?
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Kışlaya Sokulması Yasak Olan Eşyalar Nelerdir? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kışlaya Sokulması Yasak Olan Eşyalar Nelerdir? Nelere Dikkat Edilmeli?

Askerlik görevi süresince dikkat edilmesi gereken birçok konu bulunur, bu kurallar askerlerin can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Er ve erbaşların korunabilmesi ve düzenin sağlanabilmesi için bu kurallara her askerin uyması zorunludur. Kışlaya sokulması yasak olan eşyalar hakkında ayrıntılı bilgiyi size özel hazırlanan içeriğimizde bulabilirsiniz.

Kışlaya Sokulması Yasak Olan Eşyalar Listesi!

Kışlaya sokulması yasaklanan eşyalar sebep ne olursa olsun ceza alınmasına sebep olabilir. Bu nedenle her askerin bu listeye uyması gerekir aksi takdirde ciddi cezalarla karşılaşılır.

  • Telefon: Geçtiğimiz yıllarda kışlaya telefon sokulması yasaktı ve disko cezası söz konusuydu. Bu kural günümüze uyarlanmakla birlikte bazı esnemeler yaşanmıştır. Buna göre kamerasız cep telefonları mesai, eğitim ve nöbet saatleri haricinde kullanılabilir. Uygulamayla birlikte asker motivasyonunun artması amaçlanmıştır. Ancak kameralı ya da akıllı telefon kullanımı cezalara sebep olabilir.
Kışlaya Sokulması Yasak Olan Eşyalar
  • Elektronik ve Diğer Eşyalar: Kışlada elektrikli ve elektronik eşyaların kullanımı yasaktır. Örneğin, elektrikli battaniye, çay ve kahve makinesi gibi eşyalar ceza sebebidir. Aynı zamanda fotoğraf makinesi, kamera ve radyo gibi cihazlar da yasaklı listede bulunur. Birlik içerisinde fotoğraf ya da video çekmek güvenlik açığı oluşturacağı için yasaktır.
  • Gıda ve Besin: Dışarıdan alınan gıda ve besin maddelerinin denetimi oldukça güçtür ve zehirlenmelere sebep olabilir. Kışla içinde kantinde satılan yiyeceklerin tüketimi ve yemekhanede yemek yenmesi gerekir.
  • Yasaklı Yayınlar: Askerlik döneminde kitap okumayı düşünen birçok genç bulunur. Ancak askeriye tarafından binlerce yayın ve kitap yasaklı listede yer almaktadır. Okumak istenilen kitabın komutana gösterilmesi gerekir ve komutan onayladığı takdirde geri alınabilir. Aksi takdirde terhis gününe kadar kitap komutanda kalır.
  • Kesici ve Delici Aletler: Kışlada kesici ve delici aletlerin kullanılması yasaktır. Çakı, bıçak, silah vb. aletler birçok askerin sağlığına zarar verebilir bu nedenle ciddi cezalar söz konusudur.
  • Uyarıcı Ve Uyuşturucu Maddeler:  Sivil hayatta olduğu gibi askerlik süresince de uyarıcı ve uyuşturucu maddelerin kullanımı yasaktır. Aynı zamanda kutu ile ilaç bulundurmak ağrı kesici olsa dahi uygun değildir. Bu nedenle ilaç ihtiyaçları revirden temin edilmelidir.

Bir önceki yazımız olan Asteğmen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Asteğmen Olarak Askerde Kalmak başlıklı makalemizde asteğmen, asteğmen maaşları ve asteğmen maaşları ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.