Kadın Polis Olmak İçin Boy Ve Kilo Şartı Nedir? Bayan Polis Olma Şartları!
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Kadın Polis Olmak İçin Boy Ve Kilo Şartı Nedir? Bayan Polis Olma Şartları!

Kadın Polis Olmak İçin Boy Ve Kilo Şartı Nedir? Bayan Polis Olma Şartları!

Polis Akademisi tarafından yapılan alımlarda her yıl binlerce kadın ve erkek polis olmak için başvuru yapmaktadır. Genellikle erkek polis alımları fazla olsa da son yıllarda her yıl daha fazla sayıda kadın polis memuru / komiser yardımcısı adayları alınır ve mezun edilir. Kadın polis olmak için boy ve kilo şartı yanı sıra eğitim, sağlık, yaş vb. faktörler de değerlendirilmektedir.

Kadın Polis Olmak İçin Boy Ve Kilo Şartı Nedir?

Bayan polis olma şartları her sene Polis Akademisi tarafından duyurulur. Lise, önlisans ve lisans eğitimini tamamlayanlar polis memuru olmak için başvuru yapabilir. Aynı zamanda polis olmak için kadınların en az 1.62 cm boyunda olması gerekir. 1.62 cm den daha kısa olan bayanlar boy / kilo değerlendirmesinde elenir ve sonraki aşamalara alınmaz.

Kadın Polis Olmak İçin Boy Ve Kilo Şartı

Kadın polis olmak için beden kitle endeksinin en fazla 27 (27 de dahil) olması gerekir. 27 üstü beden kitle endeksine sahip olan kadınlar polis memuru ya da komiser yardımcısı olmak için eğitim alamaz. Boy ve kilo şartının yanı sıra polis olmak için istenen koşullar şunlardır:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • En az lise mezunu ve buna denk okullardan mezun olmak,
  • Lisans mezunlarının KPSS P3 puan türünden en az 60, önlisans mezunlarının KPSS P93 puan türünden en az 70 puan alması,
  • Başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak,
  • Silah taşımaya ve kullanmaya dair herhangi bir engelin bulunmaması,
  • Kamusal haklardan mahrum bırakılmamış olmak,
  • Ağır hapis cezası almamış olmak,
  • Devlete karşı herhangi bir suçun işlenmemesi, terör örgütleri ile ilgili herhangi bir ilişiğin bulunmaması ve yüz kızartıcı suçlara yönelik bir kaydın bulunmaması,
  • Güvenlik soruşturmasından geçebilmek.

Kadın Polisler Nerede Eğitim Görür?

Kadın ya da erkek fark etmeksizin polis adaylarının eğitim gördüğü okullar şunlardır:

  • Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO): Lise mezunları PMYO’da eğitim görebilmek için başvuru yapabilir. TYT puanı ile alınan okulda önlisans düzeyinde iki yıl eğitim alınır. Okul yatılıdır ve barınma, beslenme vb. ihtiyaçlar devlet tarafından karşılanır. Adaylar, polis memuru olarak atanır.
  • Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM): Önlisans ve lisans mezunları POMEM’de en az 4 – 6 ay süreyle yatılı olarak eğitim görür. Adaylar, polis memuru olarak göreve başlar.
  • Polis Amir Eğitim Merkezi (PAEM): Lisans mezunları en az 9 ay süreyle eğitim görür ve yıl sonunda komiser yardımcısı olarak atanır.

Bir önceki yazımız olan Antidepresan Kullananlar Asker Veya Polis Olabilir Mi? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Ceren dedi ki:

    Polis olmak için kac kilo olmalı ben pek anlamadım

    1. Admin Asker dedi ki:

      Merhaba Ceren, Yapılan değerlendirme beden kitle endeksinize göre yapılır. Yani boyunuz kaçsa, boyunuza göre belirlenmiş kilo değerlerine sahip olmalısınız. Yani BMİ (beden kitle endeksi), 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmalıdır. Beden Kitle Endeksi hesaplanırken vücut ağırlığı boyun metre olarak ölçümünün karesine bölünür. Ortaya çıkan sonuç vücut kitle indeksini verir. Yani örneğin 1,7 metre boy (170 cm boy) ve 70 kg kilonuz varsa beden kitle endeksiniz 70/(1,7×1,7)= 24,2 dir.

  2. Ezel Türçin dedi ki:

    Merhabalar ben 9. Sınıf öğrencisiyim spor lisesine gidiyorum. Polis olmak hayalim.
    Ve bu hayalini gerçekleştirmek istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz yetenek sınavı vb. Etaplardan mı geçicez anlamadım…istediğimiz yerde görev yapabiliyormuyuz atanma oluyormu sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim…