Doğuda ve Batıda Asker Olmanın Farkları ve Avantajları Nelerdir?
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Doğuda ve Batıda Asker Olmanın Farkları ve Avantajları Nelerdir?

Doğuda ve Batıda Asker Olmanın Farkları ve Avantajları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti’nde zorunlu askerlik görevini yapmak isteyenler yedi coğrafi bölgeye gönderilir. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de er, erbaş ve rütbeli personeller görev alabilir. Ancak er ve erbaşların yanı sıra rütbeli personellerin de en fazla merak ettiği konuların başında Doğuda ve Batıda Asker Olmanın Farkları ve avantajlarıdır. Her iki bölgenin de kendine has avantajları ve farklılıkları bulunur.

Doğuda ve Batıda Asker Olmanın Farkları Nelerdir?

Geçmişten günümüze kadar askerlik sistemi büyük değişimlerden geçmiştir. Örneğin, günümüzde askerlik süresi altı aya kadar kısalmışken geçmiş senelerde askerlik iki – üç sene yapılmaktaydı. Askerliğe dair hemen hemen her şey değişmişken değişmeyen en önemli konulardan biri doğuda ve batıda asker olmanın farkları olarak kabul edilebilir.

Gençler, askere gitmeden önce çeşitli hayaller kurabilir ya da farklı düşüncelere kapılır. Örneğin, bazı askerler batıda kalmak için asker dilekçesi araştırması yaparken bazı askerler doğuda askerlik yapmak için farklı konuları araştırmaktadır. Ancak bilinmesi gerekir ki doğu ya da batı seçimi er ve erbaşlar tarafından gerçekleştirilmez.

Doğuda ve Batıda Asker Olmanın Farkları

Askerlik görevini doğuda yapan kişilerin askerlik maaşları daha fazladır. Her ay askerlerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için verilen 2020 askerlik maaşları doğuda aylık 220 TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda rütbenin yükselmesi daha fazla maaş ve tazminat alınmasını sağlayacaktır.

Batıda askerlik yapan vatandaşlar aylık 110 TL almaktadır. Batıda askerlik yapmak Doğu Bölgeleri’ne göre daha kolay kabul edilir, çünkü terör olayları hiç yok denecek kadar azdır.

Doğu ve Batı Avantajları

Doğuda askerlik vazifesini yerine getiren vatandaşlar, aldığı maaşı düzenli olarak biriktirebilir. Doğu bölgelerinde sosyal imkanlar ve sosyal tesisler daha azdır bu nedenle birçok asker, çarşı iznine çıkmak ve eğlenmek yerine para biriktirmeyi tercih eder. Aynı zamanda terör ve güvenlik sebeplerinden dolayı kışlada kalan askerler de oldukça fazladır.

Batıda askerlik yapanlar için sosyal imkanlar ve tesisler daha fazladır. Hemen hemen her bölgede ve şehirde eğlenilebilecek farklı mekanlar bulunur dolayısıyla para biriktirme şansı daha azdır. Ancak sosyal anlamda daha avantajlıdır.

Bir önceki yazımız olan Asteğmen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Asteğmen Olarak Askerde Kalmak başlıklı makalemizde asteğmen, asteğmen maaşları ve asteğmen maaşları ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.