Bekçilik Boy Ve Kilo Şartı Nedir? Kimler Bekçiliğe Başvurabilir?
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Bekçilik Boy Ve Kilo Şartı Nedir? Kimler Bekçiliğe Başvurabilir?

Bekçilik Boy Ve Kilo Şartı Nedir? Kimler Bekçiliğe Başvurabilir?

2016 yılında Türkiye’nin belirli bölgelerinde göreve başlayan bekçiler, 2017 yılı itibariyle her şehirde çalışmaya başladı. Kolluk kuvvetlerine yardımcı olması amacıyla işe alınan bekçiler, birçok yetkiye sahip. Devlet kadrosuyla çalışan bekçilerin maaşları da oldukça dolgun dolayısıyla milyonlarca kişi başta bekçilik boy ve kilo şartı olmak üzere bekçiliğe dair her konuyu merak ediyor.

Bekçilik Şartları Nelerdir?

Bekçi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Polis Akademisi tarafından eğitilen bekçilerin donanımlı olabilmesi ve görevleri tam olarak yerine getirebilmesi için aranan bekçilik şartları ise aşağıda belirtilmektedir:

  • 18 yaşını doldurmak ve 31 yaşından gün almamak,
  • Altı aydan uzun ve ağır hapis cezasının bulunmaması,
  • Yüz kızartıcı suçlar, terör örgütleri, illegal topluluklar, fuhuş, taciz, tecavüz vb. suçlara ilişkin herhangi bir adli kaydın olmaması,
  • Silah taşıma, kullanma ve silah eğitiminin alınmasına dair herhangi bir engelin bulunmaması,
  • Siyasi parti üyeliğinin bulunmaması,
  • Güvenlik soruşturmasının olumlu tamamlanması,
  • Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığının olmaması (tedavi görmek engel değil).
Bekçilik Boy ve Kilo Şartları

Yukarıdaki şartları taşıyan ve T.C vatandaşı olanlar bekçiliğe başvurabilir. Geçtiğimiz yıllarda kadın bekçiler işe alınsa da son birkaç yılda sadece erkekler işe alınmaktadır.

Bekçilik Boy Ve Kilo Şartı Nedir?

Bekçilerde aranan özelliklerden birisi ise en az 1.67 cm boya sahip olmaktır. 1.67 cm’den daha kısa olanlar adayken elenir. Aynı zamanda beden kitle endeksinin 18 ve 27 arasında (27 dahil) olması gerekir, fazla kilolu ya da fazla zayıf adayların başvuruları kabul edilmez.

Bekçiliğe başvuran adaylar ön sağlık muayenesinden geçirilir ve bu muayenede boy – kilo ölçümü yapılır. Dolayısıyla başvuru belgesinde başta boy ve kilo olmak üzere her bilginin doğru girilmesi önemlidir.

Ön sağlık muayenesini başarıyla geçen adaylar yazılı sınava girmek zorundadır. Yazılı sınavı tamamlayanlar fiziki yeterlilik testine girer ve parkuru tamamlar. Tüm bu aşamaların sonucunda başarı sağlayan adaylar sözlü olarak mülakata alınır ve adayın seçeceği kartta yer alan sorular sorulur. Ardından bekçiliğe alınır, bekçiler genellikle ikamet ettiği bölge ya da semtte göreve başlayabilir.

Bir önceki yazımız olan 2020 Bekçilik Sınav Aşamaları ve Süreleri Nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.