Bedelli askerlik 2018 Ne zaman çıkacak? Kimler Bedelli Yapabilir?
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Bedelli Askerlikte Son Durum | Seçimden Sonra |

Bedelli Askerlikte Son Durum | Seçimden Sonra |

Bedelli Askerlik

Bazı vatandaşların bu yıl içinde Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak sorusu ile Bedelli Askerlik ne kadar gibi sorular kafalarda oluşan sorulardan birkaç tanesi. Konu ile ilgili derlediğimiz ve aldığımız haberleri bu yazımızda paylaşıyoruz

Sayın Başbakan ekonomik tedbir ve teşviklere ilişkin Başbakanlık  Resmi Twitter Hesabından Bir paylaşımda bulundu.  Bu paylaşım ardından bedelli askerlik için sinyal verildiğini düşünen vatandaşların istekleri twitter da TT oldu.

Ayrıca Başbakan Binali YILDIRIM “Habertürk Gazetesi Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli’nin aktardığına göre Yıldırım, “Bir başka beklenti daha var, bedelli bir daha gündeme getirildi. Siz nasıl bakıyorsunuz?” a karşılık şöyle cevap verdi:”

Bedelli gündemde yok. Hassasiyetler var. Bir şekilde çözülmesi lazım. Tabii esas olan savunma gücümüzde zafiyet yaşanmaması. Eldeki rakamlar böyle bir zafiyetin olmadığını gösteriyor; bu bir. İkincisi; özellikle 15 Temmuz’dan sonra Silahlı Kuvvetler’de silah altında vatani hizmet gören askerlerden ziyade profesyonelliğe geçtik. 5.5 milyon insanın sorununun farkındayız. Tüm hassasiyetler göz önüne alınarak sorunu nasıl çözeriz; ileride değerlendirilir. Ama bugünkü gündemimiz değil. dedi kaynak : Sözcü Gazetesi

Bedelli Askerlik 2018

Bedelli Askerlik 2018

Bedelli Askerlik nedir?

Bilindiği üzere ülkemizde 20 yaşına gelmiş her vatandaşın Zorunlu askerlik hizmetini yapması gerekiyor. Zorunlu askerlik süresi okuma yazma bilmeyen, okuma yazma bilen, ilkokul mezunu, ortaokul mezunu, lise mezunu ve ön lisans mezunları için 12 ay, lisans mezunları için ise erbaş/erler için 6 ay, yedek subaylar için ise 12 ay olarak yapılmaktadır. Konu ile ilgili tüm işlemler mevzuatlara dayalı olmakla beraber Ne zaman çıkacağı Türk Silahlı Kuvvetlerinin Resmi İnternet Sitesinde ya da Milli Savunma Bakanlığının Resmi İnternet Sitesinde ayınlanır

Bedelli Askerlik ise devlete ödenene belli bir ücret karşılığından barışta  askerlik hizmetinden muaf tutulması durumudur.

Ücretleri ne kadar?

Bu askerlik sistemi TBMM den onaylandıktan sonra yürürlüğe girer ve belli bir zaman zarıfında peşin ya da taksitli olarak maliye bakanlığına ödeme yapılır. Bu ücretler Çeşitli komisyonlar kurularak hakkaniyet bozulmadan belirlenir.

Kimler  yapabilir ?

Askerliğini yapmamış ve kanunla belirlenen kriterlere uyan herkes bedelli olarak askerlik hizmetinden muaf tutulabilirler. Burada kıstas Kanuna uymaktır. Örneğin askerlik hizmetini yapmamış 25-35 arası denildiğinde bu yaş aralığı dışındakiler için mümkün değildir.

Asker kaçakları Yapabilir mi?

Söz konusu durum, askere hiç gelmemiş, katılış yapmamış vatandaşlar için geçerli olabilir fakat askere başlayıp firar edenler için geçerli olmayacaktır. Zira Firari askerler askerlik hizmetine başlamış sayılırlar. Fakat Çıkacak kanuna  göre bunlara ayrıcalık getirilebilir.

Vazgeçme hakkınız var mı?

Başvuru yapıp sonra vazgeçenler için ücret iadesi yapılacak mı? konusunda ise daha onceleri bedelli askerlik için böyle bir durum söz konusu olmamıştır. Fakat bu durumda ücret iadesi için ve askerlik hizmeti için mahkeme kararı gerekli olabilir.

Bedelli askerlik yapanlar uzman çavuş olabilir mi?  -h3-

Uzman çavuş olabilmek için 2018 yılı için klavuzda askerlik terhis tarihinden itibaren 3 yılı geçmemiş olamak ibaresi bulunmaktadır. Bu bağlamda bedel ödenmesi terhis tarihi sayılacağından o tarihten itibaren 3 yıl içinde başvuru yapabilirler.

Kimler için uygundur ?

Bedelli askerlik yazımız başında da belirtiiğimiz üzere beli bir zamanın askerlik hizmetinde geçmesi durumudur. Örnek olarak Tüm Tıp Doktorları uzun dönem askerlik yapma zorunluluğu vardır. Bu dönem zarfında askerlikte hekimlik görevi yapmak zorundadır. Fakat Uzmanlık, Akademik eğitim alanlar için askerlik önemli bir set oluşturmaktadır. Genel olarak hekimler, avukatlar, bedelli olarak ödediği miktarın çok üstünde kazanç sağlayanlar bedelli askerlik istemektedirler.

Bedelli Askerlik 2018 yılında Çıkacak mı?

Konu ile ilgili hükümet kanadından şu an için olumlu yada ılumsuz bir açıklama gelmedi. Başbakan Binali Yıldırım Bedelli Askerlik ile ilgili ” şu an gündemlerinde olmadığını belirtti. Fakat bu Durum yıl boyunca devam edeceği anlamına gelmiyor. yıl içerisinde yeterli talep olursa ve uygun görülürse yüksek bir ihtimal olumlu dönüşler alınacaktır.  Site yöneticiliğimiz konu tüm gelişmeleri takip etmektedir.

Bedelli yapan ünlüler

Ünlüler arasında  Tarkan, Murat Boz, Mustafa Sandal, Çelik, Altay gibi ünlüler sayılabilir. Fakat en son çıkan bedelli hiç askere gitmemeyi gerektiriken daha öncekilerde ise 22 gün zorunlu silah eğitimi verilmiştir. Yani bu ünlülerin bazıları bedelli olarak ödemeyği yapmış fakat ayrıcada 22 gun gibi özel olarak askerlik yapmışlardır.

 

Bir önceki yazımız olan 2019 Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar? başlıklı makalemizde uzman çavuş maaşı 2018, uzman çavuş maaşı ne kadar 2018 ve uzman çavuş maaşını nereden alır hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 13 YORUM
  1. Fatih dedi ki:

    Denetimli serbestlik programında olanlar bedelli askerlikten faydalanabilecek mi ? Eğer faydalanabilirse, 21 gün boyunca imzadan muaf mı tutulacak yoksa bulunduğu birlikte mi imza atacak ?

    1. Fatih, resmi gazetende yayınlanmadan bişey soylemek imkabnsız ama bedelli muhtemelen 25 yaşını doldurmuş herkesi kağpsayacak bu bakımdan senin için problem olacağını sanmıyorum

      1. Fatih dedi ki:

        Cevabınız için çok teşekkür ederim.
        Merakım şundandır ki ; mahkum statüsünde bulunanların mahkumiyeti bitene kadar tabir-i caiz ise temizlenene kadar askere girişi yasakmış.Bunu söyleyen denetimli serbestlik bürosunda bir memur.Bu doğru mudur?

        1. Fatih, dediğim gibi resmi gazete de yayınlanmadan kesin bişey söylemek imkansız. sitemizden resmi gazetede yayınlanmasının hemen ardından ayrıntıları paylaşacağız

          1. Fatih dedi ki:

            Gamze hanım merhaba ,
            Resmî gazetede yayınlanmış sanırım fakat konu ille ilgili bir maddeye rastlamadım. Bilginiz var ise aydınlatabilir misiniz ? Teşekkür ederim .

          2. Anlamadığın nokta neresi ise bize yaz fatih araştırlalım Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi Bu haberimizde (tıkla)

  2. Salih dedi ki:

    Bedelli yapan uzman veya astsubay olabiyormu

    1. Salih Bedelli askerlik yapan, askerliğini yapmış sayılır, ve diğer şartlara uyuyorsa başvuru yapabilir. bunun öçnünde engel yok

  3. Mustafa dedi ki:

    Bedelli askerlik yapan bekçi olabilir mi?

    1. Mustafa, Bedelli askerlik yapınca askerlik görevini yerine getirmiş syılacağından Bekçi olmak içn problem olmaz

  4. Eymen dedi ki:

    Uzman Çavuşluk yaparken 3 yılı doldurmadan istifa eden asker bedelli askerlikten fadalanabilecek mi?

    1. Asker Noktasi dedi ki:

      Bedelli Askerlik 2018 yılı içinde hala gündemde değildir. Gündeme alınınca Sitemizden ayrıntıları açıklayacağız.c

    2. Asker Noktasi dedi ki:

      edelli Askerlik 2018 yılı içinde hala gündemde değildir. Gündeme alınınca Sitemizden ayrıntıları açıklayacağız.c