Adalet Bakanlığı KPSS Şartsız 5 Bin Uzlaştırmacı Personel Alımı Yapacak 2021
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Adalet Bakanlığı KPSS Şartsız 5 Bin Uzlaştırmacı Personel Alımı Yapacak 2021

Adalet Bakanlığı KPSS Şartsız 5 Bin Uzlaştırmacı Personel Alımı Yapacak 2021

Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı İstihdamı Sağlayacak

Adalet Bakanlığı 5 bin uzlaştırmacı personel istihdamı için ilan yayınladı. Bakanlık, sınav tarihi ve başvuru koşullarına ilişkin merak edilenleri yaptığı açıklama ile duyurdu. Başvuruların elektronik ortamda e- devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imza yöntemleriyle yapılacağı belirten bakanlık sınav tarihi ve sınav şartlarını da belirtti. KPSS şartı aranmaması başvuru sayılarının artmasına ve talebin yükselmesine neden oldu.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Yaptığı açıklamada başvuruların elektronik ortamda, e-devlet şifresi ya da mobil imza yöntemleri yapılacağını belirten bakanlık 5 bin uzlaştırıcı personel alımı başvuruları için 8 Şubat 2021 tarihini işaret etti. 8 Şubat tarihinde başlayacak başvuru süresi 18 Şubat 2021 tarihinde 23.59’da sona erecek. Verilen süre içerisinde uzlaştırıcı personel alımı için başvuru yapacak olan adaylar e- devlet şifreleri veya mobil imza yöntemini kullanarak UYAP Uzlaştırıcı Portal Uzantısı olan https://uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/giris.jsp internet adresi üzerinden gerçekleştirecekler. Başvuru süresinin sona ermesinin ardından gözler sınav tarihine çevrildi. Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada sınav tarihi 9 Mayıs Pazar günü olarak açıklandı.

Hangi İllerde Sınava Yapılacak?

Anadolu Üniversitesi tarafından 9 Mayıs 2021 Pazar günü saat 10.00’da tek oturum halinde düzenlenecek sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul( Avrupa-Anadolu), İzmir, Kayseri, Samsun ve Van illerinde yapılacak. Toplam sınav süresi ise 150 dakika olacak.

Başvuruda Aranan Şartlar Nelerdir?

5 bin uzlaştırmacı personel alımı için yayınlana başvuru şartları bakanlık tarafından yayınlandı. Başvurularda Türk vatandaşı olmak, tam ehliyetli olmak, kasten işlenmiş suçtan mahkum olmamak ve uzlaştırmacı eğitimlerini tamamlamış olmak şartları arandığı açıklandı. Ayrıca avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak ve hukuk öğrenimi görmüş kişiler için hukuk bilgisine yer veren programlarda en az dört yıllık yükseköğretim almış olmak şartı arandığı belirtildi.

Bir önceki yazımız olan 2023 Askerlik Celp Dönemleri, 2023 Celp Tarihleri Açıklandı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.