JGK Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Sonuçları Açıklandı! Sorgulama Nasıl Yapılır?
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

JGK Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Sonuçları Açıklandı! Sorgulama Nasıl Yapılır?

JGK Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Sonuçları Açıklandı! Sorgulama Nasıl Yapılır?

4 Nisan’da sona eren Jandarma uzman erbaş alımı başvurularının ardından adaylar sabırsızlıkla ön başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Jandarma Genel Komutanlığının yayımladığı takvime göre başvuruların dün (15 Nisan) sonuçlanması bekleniyordu ancak komutanlık bir gün gecikmeli olarak sonuçları adaylar ile paylaştı.

İhtiyaç doğrultusunda Jandarma Genel Komutanlığının başlatmış olduğu Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları 4 Nisan’da sona erdi. Bu tarihten itibaren adaylar, komutanlığın yayımladığı takvime göre sonuçların açıklanacağı günü beklemeye başladı.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Takvime göre 15 Nisan 2019 tarihinde açıklanması gereken sonuçların neden açıklanmadığı, teknik bir aksaklık olup olmadığı bilinmiyor. Sonuçlar bir gün gecikmeli olarak 16 Nisan 2019 tarihinde adaylar ile paylaşıldı. Ön başvurusu kabul edilen ve seçim aşamalarına çağrılan adayların önünde ise zorlu bir seçim süreci bulunuyor.

Uzman Erbaş Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Uzman erbaş alımına ilişkin yapılan başvuruların sonuçları, Jandarma Genel Komutanlığının e-Devlet ile entegre bir şekilde hizmet veren sorgulama sayfası üzerinden öğrenilebiliyor. İnternet üzerinden yapılan sorgulama tebliğ niteliği taşırken adaylara sınav sonuçları ile alakalı herhangi bir gönderim yapılmıyor.

Uzman erbaş başvuru sonucunuzu sorgulamak için TIKLAYINIZ!

Jandarma Uzman Erbaş Sınav Takvimi

  • 16-26 Nisan 2019: Adayların adli sicil ve güvenlik soruşturmalarının tamamlanması
  • 26 Nisan 2019: Seçme sınavının tarihi ve yerinin duyurulması
  • 06-31 Mayıs 2019: Bu günler aralığında bir tarihte seçme sınavının yapılması

Sınav tarihi henüz kesin olarak belli olmadığı için sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair de takvimde kesin bir veri bulunmuyor ancak sınavın tamamlanmasından çok kısa bir süre sonra kesin sonuçların açıklanacağı tahmin ediliyor.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra Jandarma uzman erbaş olmaya hak kazanan adayların, kendilerine verilen süre zarfında sağlık raporlarını alarak ilgili makama teslim etmeleri gerekiyor.

Jandarma Uzman Erbaş Maaşları

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan her askerin olduğu gibi jandarma uzman erbaşların da aldığı maaş görev yerlerine göre değişiklik gösteriyor. Maaşlar arasındaki bu fark “görev tazminatı” adı verilen fark ödemesinden kaynaklanıyor. 2019 yılı itibarıyla jandarma uzman erbaş maaşları 2200 TL’den başlıyor, görev alınan bölgeye göre ödenen görev tazminatı sonrasında 5000 TL’ye kadar yükselebiliyor.

Ayrıca sözleşmesini feshetmek isteyen uzman erbaşlar, beş yıldan az çalışmaları halinde maaşlarının iki katıyla çalıştıkları yıl çarpımı kadar tazminat alırlar. 5 yıldan sonraki her yıl içinse maaşları ve yılları çarpımı kadar fazladan ikramiye alırlar.

 

Bir önceki yazımız olan Uzman Çavuş Boy Kilo Tablosu ve Jandarma Boy-Kilo Tablosu başlıklı makalemizde jandarma uzman boy, jandarma uzman boy kilo oranları ve jandarma uzman boy kilo tablosu hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.