2019 Mayıs Celbi için Son Başvuru Ne Zaman? (Mayıs'ta Askere Gitmek için Son Başvuru Tarihi)
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

2019 Mayıs Celbi için Son Başvuru Ne Zaman? (Mayıs’ta Askere Gitmek için Son Başvuru Tarihi)

2019 Mayıs Celbi için Son Başvuru Ne Zaman? (Mayıs’ta Askere Gitmek için Son Başvuru Tarihi)

Askerlik yükümlüleri her sene toplamda dört farklı dönemde askere alınır. Bu dönemlerin her biri için “celp” tabiri kullanılır. 2019’da da Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım olmak üzere toplamda dört celp dönemi kapsamında askerlik çağı gelen vatandaşlar görevlerini yerine getirmek için askere alınacaklar. Türkiye Cumhuriyeti’nde yalnızca bu dönemlerde alım gerçekleştirilir, celp dönemi dışında hiçbir vatandaşın askere alımı yapılmaz.

2019 Celp Dönemleri Açıklandı

2019 senesinde Şubat, Mayıs, Ağustos ya da Kasım aylarından herhangi birinde askere gitmek isteyen vatandaşlar başvurularını gerçekleştirmek için belirli tarihlerde gerekli işlemleri yapmak durumundadırlar.

Bu bağlamda tecilli olanlar ya da askere gitmek için başvuru yapması gereken vatandaşlar için her celp dönemi adına son başvuru tarihleri şu şekildedir:

  • 2019 Şubat celbi için son başvuru tarihi: 30 Kasım
  • 2019 Mayıs celbi son başvuru tarihi: 28 Şubat
  • 2019 Ağustos celbi için son başvuru tarihi: 31 Mayıs
  • 2019 Kasım celbi için son başvuru tarihi: 31 Ağustos

1999 Yılında Doğanlar İçin Celp Dönemleri ve Son Başvuru Tarihleri

Tecili olmayan ve 2019’un başı itibarıyla 20 yaşından gün alacak olan kişilerin 2019 yılı içerisinde askere gitmesi gerekiyor. Bu bağlamda kişinin istediği celp döneminde askere gidebilmesi için son başvuru tarihinden önce harekete geçmesi şart. Hatta işin garanti olması adına son günden bir hafta önce işlemlerin halledilmesi daha doğru olacaktır.

Örnek vermek gerekirse Şubat celp döneminde askere gitmek isteyen bir vatandaş, 30 Kasım’a kadar başvurusunu gerçekleştirmesi halinde istediği celp döneminde askere gidebilirken başvurunun 1 Aralık’a sarkması halinde bir sonraki celp dönemi olan Mayıs ayında askere alınacaktır.

Eğer kişi Mayıs celp döneminde askere alınmak istiyorsa en geç 28 Şubat’ta başvurusunu yapması gerekecektir. 1 Mart ve sonrasına kalan başvurularda yükümlü kişi, Ağustos celp dönemine yazılmış olur.

Askere Erken Sevk Mümkün müdür?

Henüz celp dönemi gelmeyen kişiler kendileri için belirlenmiş celp dönemlerinden bir önceki celp döneminde de askere gidebilirler. Bu durumda askere erken sevkin gerçekleşmesi için kişinin askerlik şubesine gitmesi ve bu talebini yetkililere bildirmesi gerekir. Sevk tarihinin erkene alınması ve askere erken gidilmesi genelde sık rastlanan bir durumdur fakat bazı durumlarda bu başvurular reddedilebilir. Eğer kişinin başvuru yaptığı dönemde aynı konuyla ilgili çok fazla başvuru alınmışsa bazı er adaylarının talebi geri çevrilecektir.

Erken sevk dilekçesi örneğini görüntülemek için TIKLAYINIZ!

2019 İllere Göre Celp Dönemleri

İllere göre askerlikte celp dönemleri her sene Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan raporlar doğrultusunda güncellenerek yayımlanmaktadır. Buna göre her il için farklı celp dönemleri söz konusu olabilir. Yani kimi şehirlerde celp dönemi olarak şubat ayı belirlenmişken kimi şehirlerde mayıs, ağustos ya da kasım ayı belirlenmiş olabilir.

Şehirlere göre askerlik celp dönemlerini incelemek için TIKLAYINIZ!

Bir önceki yazımız olan Adıyaman Askerlik Celp Dönemleri 2021 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.