2019 Mayıs Celbi 99/2 Tertip Askerlik Yerleri Belli Oldu! SORGULAMA
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

2019 Mayıs Celbi 99/2 Tertip Askerlik Yerleri Belli Oldu! SORGULAMA

2019 Mayıs Celbi 99/2 Tertip Askerlik Yerleri Belli Oldu! SORGULAMA

2019 Mayıs celbinde silah altına alınacak olan askerlik yükümlülerin gündeminde askerlik yerleri sorgulama işlemi yer alıyor. E-devlet aracılığıyla 99/2 tertip olarak askere gidecek olan yükümlüler, Milli Savunma Bakanlığı tarafından e-Devlet aracılığıyla paylaşılan sevk belgelerini sorgulayarak sevk edilecekleri birlik hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Peki, sorgulama işlemi nasıl yapılıyor? İşte konuyla alakalı detaylar.

Askerlik Yeri Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Askerlik yeri sorgulama işlemi e-devlet üzerinden askerlik yükümlülerinin erişimine açılan “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu” sayfası aracılığıyla gerçekleştiriliyor. 99/2 tertip olarak askere gidecek 1999 doğumlu gençler ve tecil bozdurma vb. sebeplerle bu dönemde silah altına girecek olan yükümlüler e-Devlet üzerinden askerlik görevlerini nerede icra edeceklerini görüntüleyebilirler. Sorgulama işlemi için aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekiyor.

  • Öncelikle aşağıda paylaşmış olduğumuz bağlantıya tıklayın. Ardından direkt olarak karşınıza e-Devlet sisteminin ilgili sayfası olan “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu” sayfası çıkacak.

  • Bu sayfada yer alan kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıkladığınızda sistem sizi kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecek. Kimlik doğrulama sayfasının örneğini aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

  • Bu sayfadaki ilgili boşluklara T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi girdiğinizde sistem sizi direkt olarak sorgulama ekranına yönlendirecek. Sistemin sizi yönlendirmiş olduğunuz sayfada celp bilgilerinizi görüntüleyebileceksiniz. Görüntülediğiniz ekranda herhangi bir sonuçla karşılaşmıyor ve bir hata olduğunu düşünüyorsanız askerlik şubesiyle iletişime geçebilirsiniz.
  • Sisteme e-devlet şifresi dışında üst menüde yer alan mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı gibi seçenekleri kullanarak da giriş yapabilirsiniz.

Yedek Subay ve Kısa Dönem Askerlik Yükümlülerinin Askerlik Yerleri Ne Zaman Belli Olacak?

2019 Mayıs celbinde yedek subay veya kısa dönem olarak askerlik görevini ifa edecek olan yükümlülerinin askerlik görevlerini nerede yapacakları 2019 Nisan ayının 12’sinde belli olacak. 12 Nisan Cuma günü yükümlülerin erişimine açılacak olan sorgulama ekranından askerlik görevini nerede yerine getireceğini öğrenen yükümlüler, sevk kağıtlarını da yine e-Devlet üzerinden temin edebilecek. Açıklamanın sabah saat 10:30 civarında yapılması gerekiyor. Fakat sistemde yaşanan yoğunluk ve teknik sebepler dolayısıyla açıklama saatinde oynama olabilir. Önceki celp dönemlerine baktığımızda açıklamanın belirtilen tarihte mutlaka yapıldığını gördük. Fakat saat konusunda kesin bir aralık belirtmek ne yazık ki mümkün değil.

2019 Mayıs celbi kısa dönem ve yedek subay askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Sorgulama Nasıl Yapılır? Detaylı bilgi için: 2019 Mayıs Celbi Yedek Subay Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

Bir önceki yazımız olan Adıyaman Askerlik Celp Dönemleri 2021 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.