2019 EGM Bekçilik Sınav Konuları ve Önceki Sınavlarda Çıkan Sorular
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

2019 EGM Bekçilik Sınav Konuları ve Önceki Sınavlarda Çıkan Sorular

2019 EGM Bekçilik Sınav Konuları ve Önceki Sınavlarda Çıkan Sorular

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılacak bekçi alım işlemlerinde bir grup için daha sınav süreci yaklaşıyor. Bekçi olmak için başvuran adaylar arasında daha önce ilk elemeler yapılmıştı. Bundan sonra aday değerlendirmesinin ikinci aşaması başlayacak.

2019 Bekçilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2019 yılı içerisinde yapılacak bekçi alımları için adaylar başvuru sürecini tamamlamışlar ve 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı’na girmeye hak kazanmışlardır. Sınava girecekler online başvuru yaptıktan sonra 15-29 Nisan tarihleri arasında şahsen müracaat edenler arasında ön sağlık kontrolünden geçen isimler olacak. Yazılı olarak yapılacak sınav 13 Temmuz 2019 tarihinde 09:00 ve 14:00 saatlerinde iki oturum olarak yapılacak. Adaylar oturumlardan birine girecekler. Ön elemeyi geçmiş olmasına rağmen bu sınava girmeyen adaylar bekçi olma haklarını kaybedecekler.

Sınav Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sınava girecek adayların dikkat etmeleri gereken bazı noktalar var. Adaylar sınav salonuna silah ya da silah niteliği taşıyan aletler ile alınmayacak. Aynı şekilde salona cep telefonu, çağrı cihazı, kulaklık, tablet gibi haberleşme sağlayan aygıtlar da sokulmayacak. Adaylar sınav sırasında kullanacakları iki adet kalem, silgi ve kalemtıraşlarını kendileri getirecekler. Şeffaf şişede olması şartıyla yanlarında su da bulundurabilecekler. Yanında sınav giriş belgesi ve fotoğraflı kimlik belgeleri olmayan adaylar sınava alınmayacaklar. Nüfus cüzdanı değişikliği yapanların yanlarında nüfus müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı ve mühürlü geçici kimlik belgelerini bulundurmaları gerekiyor. Kimlik tanımlama işlemleri yapılmayan adaylar sınav salonuna alınmayacakları için belgelerin eksiksiz bir şekilde bulundurulması önemli.

Bekçilik Sınavında Hangi Konulardan Sorular Çıkacak?

Bekçilik sınavında Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Matematik, Hayat Bilgisi, Genel Kültür alanlarından sorular çıkacak. Türkçe sınavının soruları genel dil bilgisi ve okuduğunu anlama becerisi üzerine kurgulanmış. Sosyal Bilgiler testinde ise coğrafya ve tarih alanlarında sorular bulunuyor. Sorular genel olarak orta öğrenim ve lise seviyesindeki konulardan hazırlanmış. Sınav 120 dakika sürecek ve bu sürenin sonunda adaylar sınav kağıtlarını salon sorumlusuna teslim edecekler. Kopya çektiği belirlenen adayın sınavı iptal edilecek. Sınav soru ve cevapları ise 16 Temmuz günü açıklanacak. Sorulara https://www.pa.edu.tr adresinden erişilebilir. Adaylar açıklanan sınav sorularından sınavda gösterdikleri başarıları kontrol edebilirler. Sınav sonuçları ise 7 Ağustos 2019 tarihinde belli olacak.

Bekçilik Sınavında Daha Önce Çıkmış Sorular

Daha önceki sınavlarda çıkan sorular bu sınavda çıkacak sorular hakkında bir fikir sahibi olunmasını sağlar. Sorular her yıl değişse bile hemen hemen aynı tarzda olduğu için bir önceki sınav sorularından yola çıkarak sınava hazırlanmak mümkün. Adaylar başarılı olmak için sınavdan 100 üzerinden 50 puan almak zorundalar.

Bir önceki bekçilik sınavında çıkan soruları incelemek için TIKLAYINIZ!

Bir önceki yazımız olan Bekçilerin Çalışma Şartları ve Saatleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.