2019 Ağustos Celbi için Son Başvuru Ne Zaman?(Ağustos'ta Askere Gitmek için Son Başvuru Tarihi)
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

2019 Ağustos Celbi için Son Başvuru Ne Zaman?(Ağustos’ta Askere Gitmek için Son Başvuru Tarihi)

2019 Ağustos Celbi için Son Başvuru Ne Zaman?(Ağustos’ta Askere Gitmek için Son Başvuru Tarihi)

Türk vatandaşı olup askerlik yapmaya elverişli olduğu tespit edilmiş her erkek askerlik yapmakla yükümlüdür. Askerlik çağına gelen her Türk genci, sevk edildiği birlikte askerlik hizmetini yerine getirir. Askerlik hizmetini yerine getirmek üzere silah altına alınan yükümlüler, belirli celp dönemlerinde askere giderler.

Hangi Aylarda Askere Gidilir?

2019 celp dönemleri açıklandı, 2019 yılında askere gidecek olan yükümlüler Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında, 4 dönem üzerinden askere sevkleri yapılacak.

2013 yılından itibaren celp dönemi sayısı uzun dönem ve kısa dönem askerlik yapacak olan yükümlüler için dörde çıkarıldı. 2019 yılında askere gidecekseniz dört celp döneminden birisini seçebilirsiniz bu aylardan birinde askerlik görevini icra etmeye başlayarak yükümlülüğünüzü yerine getirebilirsiniz.

Askerlikte celp dönemleri kanunla belirlendiği üzere yılda 4 dönem şeklindedir. 2019 yılı içerisindeki bu 4 dönemde askere gidecek yükümlülerden 1999 doğumlu olup askerlik görevini uzun dönem icra edecek olanların silah altına alınacakları tarih, kendi istekleriyle başvuruda bulunmamışlar ise nüfusa bağlı oldukları il ve ilçeye göre farklılık gösterir. Buna göre 1999 doğum uzun dönem yükümlüleri için 2019 illere göre celp dönemleri askerlik şubeleri tarafından belirlenmiştir. Açıklanan celp döneminde askere gideceğiniz celp dönemini kaçırmamanız ve bakaya düşmemeniz için celp bilgilerinizi askerlik şubeleri ve e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Uzun dönem askere gideceklerin celp dönemlerini tercih edebileceği gibi askerlik hizmetini kısa dönem yapacak olan yükümlüler de belirleyecekleri celp dönemlerinde başvurularını yaparak askere gidebilirler.

Ağustos Celp Döneminde Askere Gitmek İçin Ne Zaman Başvuru Yapmalıyım?

Muayenenizi olduktan sonra askere gitmek için bağlı olduğunuz askerlik şubesini beklemek zorunda değilsiniz. Belirleyeceğiniz celp döneminde askere gidebilir ve yükümlülüğünüzü yerine getirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, celp döneminden üç ay önce bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine başvuru yapmaktır.

2019 Ağustos celbi son başvuru tarihi belli oldu. Ağustos celp döneminde askere gitmek istiyorsanız 31 Mayıs 2019 tarihine kadar askere gitmek için müracaatınızı yapmanız gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvuru yapılmadığı takdirde bir sonraki celp dönemi olan Kasım ayında askere gidilebilir. 2019 Ağustos celbi son başvuru tarihi 31 Mayıs 2019 olup müracaatlar bu tarihe kadar alınmaktadır.

Erken Dönemde Askere Gitmek İçin Ne Yapmam Gerekir?

Henüz celp dönemi gelmemiş yükümlüler isteklerini askerlik şubesine dilekçe aracılığıyla belirtmeleri halinde daha erken dönemde askere gidebilirler. Fakat skere erken sevk olarak adlandırılan bu işlemin her zaman için koşulsuz şartsız uygulanması söz konusu değildir. Yükümlünün askere gitmek istediği celp dönemi için başvuru sayısının çok olması halinde erken sevk uygulaması işleme konulmaz.

Şehirlere göre askerlik celp dönemlerini incelemek için TIKLAYINIZ!

Erken sevk dilekçesi örneğini görüntülemek için TIKLAYINIZ!

Bir önceki yazımız olan Adıyaman Askerlik Celp Dönemleri 2021 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.