2019 JGK Uzman Erbaş Başvurularında Son Saatler! Kimler Nasıl Başvuru Yapabilir?
Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

2019 JGK Uzman Erbaş Başvurularında Son Saatler! Kimler Nasıl Başvuru Yapabilir?

2019 JGK Uzman Erbaş Başvurularında Son Saatler! Kimler Nasıl Başvuru Yapabilir?

4 Nisan 2019 itibarıyla Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilecek uzman erbaş adayları için başvuru süreci devam ediyor. Toplamda 22 bin kişinin yerleşeceği uzman erbaş kadroları için açılan ilanın ön başvurularında son güne gelindi. Adayların 4 Nisan 2019 tarihi içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Peki, JGK uzman erbaş başvurusu nasıl yapılır? 2019 JGK uzman erbaş başvuru şartları neler? Kimler başvuruda bulunabilir?

19 Mart 2019 tarihinde başlayan ve 4 Nisan 2019 tarihinde sona ermesi planlanan JGK uzman erbaş alımı için ön başvuru sürecinde sona yaklaşıldı. Asayiş ve komando kadrolarında yapılacak olan alımlarda 22 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. İşte JGK uzman erbaş alımı ile ilgili tüm detaylar…

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş başvuru işlemleri komutanlığın resmi internet adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Jandarma bünyesinde uzman erbaş olarak istihdam edilmek isteyen adayların https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden komutanlığın çevrimiçi sistemine giriş yapması gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra “Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları” sekmesine tıklayarak başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor.

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 sözleşmeli uzman erbaş başvuru kılavuzunu incelemek için TIKLAYINIZ!

Jandarma Uzman Erbaş Başvuruları Neye Göre Değerlendirilecek?

Kılavuzda belirtilen tarihler arasında ön başvurularını gerçekleştiren adaylar arasında 40 bin kişiye sınav çağrısı yapılacak. Çağrı yapılacak olan adayların yarısı 20188 KPSS P3, P93 ve P94 puan türlerinden en az elli puan alan, diğer yarısı ise 2018 yılında uygulanan KPSS sınavına hiç girmemiş olan ya da girse de yeterli puanı alamamış kişiler arasından olacak.

Jandarma Uzman Erbaş Başvuru Şartları Nelerdir?

  • T.C. vatandaşı ve erkek olmak
  • En az lise düzeyindeki okullardan birinden mezun olmak (Yurt dışında eğitim görmüş olan olayların, denklik belgelerini sisteme yüklemeleri gerekiyor.)
  • 20 yaşından gün almış olmak
  • 27 yaşından gün almamış olmak
  • Askerlik görevini icra ettiği sırada başvuruda bulunan adaylar için; birlik komutanlıkları tarafından düzenlenen nitelik belgesinde 80 puan almış olmak (Başvuruda özel olarak askerlik hizmetini tamamlamış olma şartı aranmıyor.)
  • Askerlik görevini icra ettiği sırada “Askerliğe elverişli değildir” ibaresi içeren sağlık raporu sebebiyle terhis edilmemiş olmak
  • Askerlik görevini tamamlamış olan adaylar için; terhis tarihinden itibaren 5 yıl geçmemiş olması

Bir önceki yazımız olan Uzman Çavuş Boy Kilo Tablosu ve Jandarma Boy-Kilo Tablosu başlıklı makalemizde jandarma uzman boy, jandarma uzman boy kilo oranları ve jandarma uzman boy kilo tablosu hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.